Speciella polyimid pulver för att förstärka PTFE

S särskilda polyimid pulver för armerings ing PTFE som vi alla vet att för polytetrafluoreten (PTFE), på grund av dess utmärkta självsmörjande, korrosionsbeständighet och hög temperatur prestanda i området friktion och slitage material upptar en mycket viktig position. Men dess låga...

Produktinformation

Speciella polyimid pulver för att förstärka PTFE

Som vi alla vet att för polytetrafluoreten (PTFE), på grund av dess utmärkta självsmörjande, korrosionsbeständighet och hög temperatur prestanda i fältet av friktion och slitage material upptar en mycket viktig position. Men dess låg hårdhet, lätt krypa, dålig motståndskraft mot friktion, att behöva lägga till filler för att förbättra dessa brister för att möta den mekaniska tätningen, friktion i fältet i applikationens krav.

 

Vanliga fyllmedel är glasfiber, kolfiber, grafit, molybdendisulfid, brons pulver och hög temperatur resistenta organiska polymermaterial. Dock oorganisk filler och PTFE kombinerat med dålig friktion och slitage falla lätt av, vilket resulterar i dålig slitstyrka och lätt att skada dubbla, dålig skärbarhet, begränsa tillämpningen av dess extremt hårda villkor. PTFE-fyllda polymeren måste vara stabil under sintring (380° C). Endast några polymerer, såsom etereterketonplast (PEEK), polyphenylene svavelväte (PPS), aramid (AF), polyphenylene oxid (POB) och polyimid (PI) kan därför vara ”behörig”.


Problemlösaren POLYIMID utvecklat speciella grad polyimid för att förbättra polytetrafluoreten (PTFE) (SolverPI-pulver 1800 och SolverPI-pulver 1822).  Den enda skillnaden mellan SolverPI-pulver 1800 och SolverPI-pulver 1822 är färg utseende. Övriga prestanda är samma.

Artikelnr

SolverPI-pulver 1800

Utseende

Gult pulver

Finhalt

1000 mesh

Densitet

1.40~1.45g/cm3

Glasomvandlingstemperatur

385° C

Värmeutvidgningskoefficient

20 ~ 25ppm / ° C

Behörigheter på syreindex

37

Tryckhållfasthet

≧160MPa

Böjande styrka

≧180MPa

Slagseghet

≧100KJ/M²

Ytresistivitet

≧10³Ω

Volym resistivitet

≧10³Ω.cm

Dielektrisk constant(106Hz)

3.0 ~ 3,5

Dielektrisk strength(KV/mm)

240

SolverPI-pulver 1800 fylld PTFE utseende:
SolverPI-pulver 1822 fylld PTFE utseende är mer som fylld av P84:

Genomsnittlig partikelstorlek av SolverPI-pulver 1800 och SolverPI-pulver 1822 är 1000 mesh (13μm). Det är ett värmehärdande polyimid, smälter inte. Glasomvandlingstemperatur kan vara 385℃. Inga fysiska och kemiska förändringar men med kryphållfasthet och hög hårdhet när sintring temperatur 360-380℃, så det är mycket lämplig för att förbättra PTFE-produkter. På grund av den speciella kemiska struktur och mikro-aggregering av polyimid (PI), håller på friktion och slitage, särskilt torr friktion, kan effektivt öka PTFE överföring film och dubbla bindningsstyrka och PI hårda partiklar jämnt spridda i den PTFE matris, spela en stödjande roll i lasten, därmed kraftigt förbättra den mekaniska styrkan hos materialet, friktion boenden, krypa motstånd och Vicat mjukgörande temperatur.

 

Våra undersökningar visar att tillägg av 15% av våra polyimid kan förbättra slitstyrkan PTFE 400 gånger, jämfört med andra polymerer (PEEK, PPS, AF, POB), bästa enhancement effekt är bäst ”partner” för PTFE. Exempelvis med tillägg av 15% innehåll, lägga till denna produkt för att förbättra det PTFE-kompositmaterialet än tillsats av polyphenylene (POB) slitstyrka 7 gånger högre än gränsen som PV-värde som är högre än 2 gånger. Därför har produkten använts i kompressorn tätningar, koppar, bussningar, rails, flexibla skenor, rapier slitstarka skiktet och andra PTFE-kompositmaterial.


Utförandet av SolverPI-pulver 1800 fylld PTFE

PI fyllning skattesats (%)

15%

Densitet (g/cm3):

1,96

Draghållfasthet (MPa):

18,54

Töjning (%):

311

Shore-hårdhet (shore D):

57

Krympning (%):

3,07

Vicat mjukgörande temperatur (℃):

202

Friktionskoefficient

0,11

Slitage (g)

0,002-0,004
Förfrågning