Hem > Nyheter & kunskap > Innehåll

Fysiska och mekaniska egenskaper hos PTFE

Sep 12, 2018

Polytetrafluoretylen är ett mjölktvitt vaxartigt genomskinligt material, lättare än vatten, luktfritt, smaklöst och giftfritt. HDPE är mjuk och LDPE är hård; gaspermeabiliteten minskar med ökande densitet och permeabilitet för N2, 02 och CO2 Jämfört med andra filmer är HDPE större, men permeabiliteten för vattenånga är relativt liten. PE-temperaturens låga temperaturbeständighet är det bästa i allmänt brukande plast. Den sköra temperaturen är -70 ° C, men den är inte resistent. Hög temperatur; HDPE har god styrka och hårdhet, men slaghållfasthet, dålig elasticitet och låg transparens; medan LDPE är motsatt.

2. Kemiskt resistent PE-polytetrafluoretylen kan motstå allmänna syror, alkalier och salter vid normal temperatur men inte rik på H2SO4 och HNO3. Den kan klara de flesta organiska lösningsmedel under 60 ° C, i alifatiska kolväten, aromatiska kolväten och klorerad svullnad i kolväten.

3. PTFE-åldringsbeständighet PE bryts sakta under verkan av O2 i luften; Det accelereras av värme, ultraviolett ljus och hög energi strålning.

4. Polytetrafluoretylenisoleringsegenskaper Den dielektriska konstanten är liten.

5. Polytetrafluoretylen är dåligt bunden, tryckt och dåligt färgad.